Co je ECU Banking Association (EBA). - Zahradník, Petr
EBA ako centrálna inštitúcia pre realizáciu funkcie ECU ako prostriedku, ktorý oceňuje, zúčtováva, financuje a hradí obchod s tovarom a službami a jednostranné peňažné toky, a to 1. medzi štátmi ES, alebo 2. medzi štátom ES a štátom mimo ES. Princíp práce EBA môže byť inšpiráciou pre zúčtovanie česko-slovenských zahraničnoobchodných vzťahov.