<The> 1992 Community budget - a sound basis for Community finances? - Deffaa, W.
Procedurálny prístup ES k rozpočtu na rok 1992 a jeho výsledok ilustroval dve veci: 1. po relatívnom kľude posledných rokov sa rozpočet dostáva do rokovaní v politickej agende Spoločenstva, 2. vyjasňuje sa, ktoré otázky budú výrazne figurovať v debatách ES ohľadne finančného rámca na rok 1993. Pôjde najmä o dopad reforiem v poľnohospodárskej politike, zdroje na podporu projektov infraštruktúry Spoločenstva u slabších členov, zvýšenie výdavkov na projekty, zabezpečenie rozpočtu proti rizikám z úverových operácií, najmä vo východnej Európe.