MMF a Světová banka: stále zataženo Zprávy o stavu světové ekonomiky - Provazník, Dušan
Správa MMF zdôrazňuje, že transformácia centrálne riadených ekonomík strednej a východnej Európy sa uskutočňuje za mimoriadne ťažkých podmienok, pritom rozsah a hĺbka premien nemá obdobu v moderných svetových dejinách. Pri hodnotení vývoja v jednotlivých krajinách ukazuje aj na nepriaznivé medzinárodné podmienky. Zaoberá sa tiež neustupujúcou chudobou v rozvojových krajinách.