Internationale Unternehmen brauchen eine globalisierte Rechnungslegung. - Liener, G.
Problémy štandardizácie a harmonizácie v medzinárodnom účtovaní na medzinárodných kapitálových trhoch globálne pôsobiacich podnikov. Návrh nového prístupu k medzinárodne akceptovateľným princípom účtovania. Účtovníctvo ako súčasť informačného podnikového systému, jeho analýza a viacnásobné účtovanie. Základy spoľahlivosti a zrozumiteľnosti princípov medzinárodného účtovania. Možnosť doplnenia systému dodatočnými informáciami.