Management strategies of multinationals in developing countries. - Liebau, E.
Uplatnenie rôznych stratégií riadenia u amerických, japonských a európskych mnohonárodných spoločností operujúcich v rozvojových krajinách. Analýza využívajúca poznatky zo zón voľného obchodu v Malajzii, kde tieto spoločnosti pôsobia. Profil skúmaných spoločností, štruktúra zamestnanosti, politika vzdelávania kádrov, organizácia práce a mzdová politika, vzťahy vedenia a zamestnancov, dodavateľské vzťahy, odbytová stratégia, vzťahy k ústrediu.