Kyselé jablko bankrotu. - Klvačová, Eva
Zákon o konkurze a vyrovnaní prakticky nevstúpil do života. Paragraf 67 zákona o konkurze bankrot a vyrovnanie síce nezakazuje, ale veľmi ho sťažuje. Chráni pred ním hlavne štátne podniky, ktoré sú hlavným šíriteľom úpadku. Možnosť vzniku bankrotu podmieňuje štátnou ingerenciou, ktorá dáva právo aplikácie prípad od prípadu. Rekapitulácia dôvodov pre odloženie bankrotu a pre jeho realizáciu.