Rezervní fond a základní jmění obchodních společností. 1. - Dědič, J.
Diskusie okolo výkladu ustanovení Obchodného zákonníka týkajúcich sa rezervného fondu a občas i základného majetku obchodných spoločností. Príčiny sporov. Nesúlad medzi ekonomickým poňatím rezervného fondu a jeho úpravou podľa obchodného zákonníka. Výklad ekonomického a právneho poňatia základného majetku, obchodného majetku a čistého obchodného majetku vo vzťahu k bilancii obchodnej spoločnosti.