Vývoj základných zložiek sociálnej oblasti. 1. - Daneková, Z.
Dva hlavné ciele sociálnej politiky v súčasnom období: poskytovať pomoc ľuďom, ktorí ju potrebujú a aktívne pôsobiť smerom k plneniu cieľov ekonomickej reformy. Formulácia obsahu sociálnej politiky podľa krajín ES: sociálna ochrana a poskytovanie vzdelávacích a kultúrnych služieb. Rozbor obsahu sociálnej ochrany tzn. dôchodkov a sociálnych služieb, nemocenského poistenia, ochrany rodiny a podpory v nezamestnanosti.