Ochrana spotřebitelů v Evropě. - Straka, V.
V západných vyspelých ekonomikách sa považuje za samozrejmé, že spotrebiteľ musí byť chránený, že štát má jednoznačnú úlohu najmä v oblasti bezpečnosti výrobkov, ochrany ekonomických záujmov spotrebiteľa, pri nesúdnom riešení spotrebiteľských sťažností a pri rozvoji poradenstva, informácií a vzdelávaní spotrebiteľov. Charakteristika spotrebiteľskej politiky v západných štátoch a v ES. Zamyslenie nad vývojom ochrany spotrebiteľa v ČSFR.