El Banco Mundial y el ambiente. Políticas de desarrollo respetuosas del ambiente. - Sagasti, F.R
Správa Svetovej banky za rok 1992 venovaná ochrane životného prostredia o možnostiach zabránenia degradácie životného prostredia, zdravia a životnej úrovne. Nutnosť drastického zníženia miery spätných účinkov. Ochrana životného prostredia ako možný spojenec ekonomického rozvoja - nutnosť vytvorenia priorít pre riešenie týchto problémov, zintenzívnenia medzinárodnej spolupráce v tejto oblasti.