Vyřeší ekologická ekonomie problémy našeho životního prostředí? - Cudlínová, Eva
Pred ekologickými problémami dnes stojí celý svet. Uvedenie hlavných vinníkov ekologickej krízy. Vznik a význam ekologickej ekonómie, ktorá vychádza z prehodnoteného prístupu k chápaniu prírody a hodnotenia ekonomického rozvoja. Charakteristika špecifických čęt čs. situácie.