Gittins Indices and oil exploration. - Benkherouf, L.
Podrobná analýza dávnejšie skúmanej otázky, kedy sa stanú výsledky ťažby nafty natoľko zlými, že spôsobia zastavenie ťažby. Úloha sa rieši ako bayesovská sekvenčná rozhodovacia úloha s markovovskou štruktúrou. Optimálna stratégia vętania sa určí pomocou Gittingových indícií.