On the removal of skewness by transformation. - Hall, P.
Návrh empirických transformácií na odstránenie asymetrie v asymetrickej štatistike. Tieto transformácie možno použiť ako základ testov hypotéz. Na rozdiel od iných metód je táto transformácia monotónna a invertibilná.