Adaptačné správanie sa poľnohospodárskych podnikov v oblasti zamestnanosti na začiatku ekonomickej reformy. - Blaas, Gejza
Analýza správania 236 poľnohospodárskych podnikov a podnikov výrobných služieb v SR pri znižovaní zamestnanosti v r. 1990. Vplyv odvetvia, typu vlastníctva a výrobnej špecializácie na aktivitu podnikov. Vplyv štruktúrnych zmien a vlastníckych foriem na zmeny zamestnanosti. Adaptibilita družstiev. Miesto aktívnej štátnej rozvojovej politiky v adaptácii.