Právní postup při úpadku. - Nesnídal, Jiří
1. októbra 1992 nadobudol účinnosť zákon č. 328/1991 Zb., o konkurze a vyrovnaní, ktorý umožňuje veriteľovi pododať súdu návrh na prehlásenie konkurzu, v rámci ktorého by došlo k uspokojeniu pohľadávok z majetku bankrotujúceho podniku. Dva spôsoby usporiadania majetkových pomerov bankrotujúceho dlžníka: konkurz a vyrovnanie. Príslušnosť k súdu. Postup pri zabezpečovaní podstaty.