Výroční zprávy po francouzsku. - Zelenka, I.
Zákon o účtovníctve ukladá spoločnostiam, ktoré musia mať ročnú uzávierku overenú audítorom, zostaviť výročnú správu, ale neuvádza, čo má byť jej obsahom. Užitočnosť skúseností zo zostavovania výročnej správy vo Francúzsku. Obsah správy možno rozdeliť do troch hlavných skupín: povinné informácie ekonomického charakteru, povinné informácie právneho charakteru a nepovinné informácie, predovšetkým sociálneho charakteru.