Zásady uplatňované v účetnictví. 1. - Valder, A.
V trhových podmienkach sa účtovníctvo stáva účinným nástrojom riadenia na podnikovej i vnútropodnikovej úrovni. Zákon č. 563/1991 Zb., ako základ úpravy účtovníctva v súčasnej dobe v ČSFR. Štandardy a direktívy Rady ES, ktoré musí účtovníctvo rešpektovať. Náčrt všeobecne uznávaných predpokladov riadneho účtovníctva.