<The> firm as a collection of assets. - Moore, J.
Neodcudziteľnosť "ľudského kapitálu" v podniku - nemôže byť kúpený, ani predaný, v protiklade k fyzickému kapitálu. Vlastnícke práva fyzických aktív ako dôležitá determinanta podnetov a stimulov zamestnancov. Vplyv zmien vo vlastníctve podniku na stimulovanie jeho zamestnancov. Teória návratnosti kapitálu. Funkcie kontroly fyzického kapitálu.