Kvalita, management a poradenství. - Řezníček, B.
Vývojové trendy v oblasti riadenia kvality. Zavedenie Demingovej a Juranovej ceny za kvalitu v Japonsku v 50. rokoch. Kritériá hodnotenia podľa Baldridgeovej ceny založenej v USA r. 1987. Situácia v krajinách ES a priblíženie sa hranici 6 sigma. Zvýšenie požiadaviek na akosť výrobkov a manažment. Hlavné ciele a motivácia k zvýšeniu kvality. Uplatnenie princípu prevencie ako zdroja úspor nákladov. Konzultantské organizácie a projekty manažérskych systémov riadenia kvality.