Osobenosti na razvitieto v blizkoiztočnite Arabski neftodobivašti strani. - Dudova, L.
Analýza výsledkov rozvojovej stratégie a diverzifikácie arabských krajín ťažiacich naftu na Strednom východe. Skúmanie špecifických problémov rozvoja týchto štátov vyplývajúcich z rozsiahlej štátnej účasti v procese industrializácie, z malej zainteresovanosti súkromného kapitálu na investíciách do materiálnej výroby atď. Rozbor tzv. "druhej vlny" industrializácie, novej stratégie financovania v druhej polovici 80. rokov.