Innovacionnaja politika. - Murzov, K.
Najvýznamnejším faktorom VTR je inovačný proces, ktorý predstavuje proces prebiehajúci od zrodu myšlienky až po obchodnú realizáciu. Pre kapitalistický podnik má význam len praktické zameranie inovácie. Popis postupu podniku pri uskutočňovaní inovácie. Charakteristika štátnej inovačnej politiky vo vyspelých ekonomikách a metód štátneho regulovania inovačných procesov. Formy štátnej inovačnej politiky v USA. Modely inovačnej politiky v USA a v Japonsku. Inovačná politika v krajinách SNŠ.