Synergické jevy v současném světě - Vítek, M.
Faktory, ktoré determinujú vývoj človeka. Človek ako synergický jav a efekty prekríženia rôznych faktorov. Globálny prístup a synergické akcie. Smery synergických akcií (konverzia zbrojárstva, ekologická energia, boj proti chudobe). Faktory rastúcej zložitosti sveta a globálna revolúcia. Hodnotenie synergických javov a akcií.