Czy przyszlosc da sie przewidziec? - Piskozub, A.
Rozhovor s A. Piskozubom, profesorom a vedúcim katedry vedy o civilizácii na VOŠ v Sopotoch. Veda a šarlatánstvo. Hlása tzv. varovné prognózy. Viera v horoskopy a podnikanie. Skúmanie osudov spoločností, napr. Poliakov. Akceptuje konjunkturálne cykly Kondratieva aj podľa víťazov II. svetovej vojny, ktorých krajiny sa rozpadajú. Dajú sa aj takéto súčasné zmeny predvídať ako civilizačné premeny a podľa čoho?