Logisztika, mint menedzsmentkoncepció. - Trethon, F.
Vzťah logistiky a inovácie. Vznik a vývoj logistiky, jej tradičné chápanie ako náuky o materiálových tokoch v priestore. Koncepcia integrovanej logistiky ako materiálových a výrobkových tokov v priestore, čase a v určitom stave. Faktory zdomácnenia logistiky - úloha, technika, človek, organizácia.