Puti preodolenija bednosti v Pol'še na etape rynočnych preobrazovanij. - Sinicina, I.
Vývoj problému chudoby v Poľsku od 70. rokov. Vplyv šokovej terapie - prudký pád životnej úrovne začiatkom 90. rokov. Rast rozpätia medzi sociálnym minimom a reálnymi príjmami chudobných. Metódy sociálnej ochrany obyvateľstva v podmienkach "šokovej terapie": indexácia príjmov, podpory pre mladých, pre rekvalifikantov... Formovanie koncepcie sociálnej politiky v etape prechodu k trhu.