Chine et Inde: une comparaison des contraintes démographiques. - Cartier, M.
Krajiny s veľmi silným demografickým potenciálom. Rýchlejší rast obyvateľstva v Indii. Štruktúra podľa veku: kolísavosť v Číne, pravidelnosť v Indii. Štruktúra podľa pohlavia je veľmi nevyrovnaná. Stabilizácia indickej a čínskej populácie strednodobo málo pravdepodobná. Nedôvera k zamestnanosti. Pretrvávanie veľkých regionálnych rozdielov. (Economie prospective internationale 1992, č. 50.).