Teritorial'naja dezintegracija Rossii. 1. - Leksin, V.
Teritoriálna "dezintegrácia" predstavuje proces regionálneho osamostatňovania, v dôsledku čoho vznikajú odlišnosti vo vývoji. Dezintegrácia môže byť tak pozitívnym, ako aj negatívnym javom. Negatívnou sa dezintegrácia stáva vtedy, keď sa dezintegrujúce črty stávajú dominujúcimi. Analýza hlavných prejavov dezintegrácie ZSSR a nového ruského regionálneho prostredia. Dôsledky teritoriálnej dezintegrácie Ruska.