Economists as public policy advisers. - Hamilton, L.H
Americký pohľad na činnosť ekonómov vo verejnej politike. Preferované kvalitatívne hodnoty ekonómov činných vo verejnej politike. Efektívnosť práce ekonóma vo verejnej politike - užitočný príspevok pre hospodársku politiku. Potreba jasného, správneho a presného vyjadrovania sa.