Československá ekonomika mezi minulostí a budoucností. K proměnám vlastnických struktur. - Mlčoch, L.
V posledných desaťročiach - asi od 1. svetovej vojny - došlo k mnohým zmenám a prevratom vo vlastníckych vzťahoch, až po masívne vyvlastnenie v r. 1948. Kritická analýza vlastníckeho usporiadania v reálnom socializme. Príčiny návratu k inštitúcii súkromného vlastníctva. Rozbor štyroch schém rekonštrukcie vlastníckych práv výpredaja národného majetku, rozobrania si štátneho majetku, deetatizácie ekonomiky a reprivatizácie. Kritika priebehu privatizácie.