Przejscie do gospodarki rynkowej. Teoria i doswiadczenie. - Csaba, L.
Autor zhrňuje poznatky a skúsenosti z hodnotenia ekonomiky prechodného obdobia k trhovému hospodárstvu v strednej a východnej Európe a porovnáva ho s vývojom vo svete, najmä však v SRN. Posudzovanie vývoja ekonomiky prechodného obdobia ČSFR, Poľska a Maďarska v oblasti privatizácie, menovej politiky, transformácie, zmien vlastníctva a metód postupu.