Puti preodolenija kritičeskoj situacii pri perechode k rynočnoj ekonomike (razrabotka Instituta problem rynka RAN). Obščij chod reformy.
Minimálne skrátená forma vedeckej správy Ústavu problémov trhu RAN. Charakteristika ekonomickej situácie v RF. Zhoršenie prakticky všetkých kľúčových ukazovateľov rozvoja ekonomiky do r. 1991, pokračujúce aj v prvej polovici r. 1992. Dve tretiny obyvateľstva sa dostalo na hranicu fyziologického prežitia. Kritické hodnotenie neúspechov monetaristického modelu. Náčrt algoritmu prekonania kritickej situácie v národnom hospodárstve, neodkladných opatrení a stratégie reformy.