Základy teorie optimálního využívání obnovitelných přírodních zdrojů. 1. - Nedoma, J.
Reprodukčná funkcia. Teória obnoviteľných zdrojov je najviac rozpracovaná pre taký typ zdroja, ktorého reprodukčná schopnosť závisí len na rozsahu zásoby. Koncepcia vychádza z určitého typu biomás (ryby, les, orná pôda a pod.), môže sa však aplikovať i na zložky životného prostredia. Model optimálneho využívania prírodných zdrojov založený na maximalizácii zisku a to tak statický, ako aj dynamický.