Vier Arten von Systemansätzen, dargestellt in Lehrgesprächen. - Müller-Merbach, H.
Mnohosť systémových prístupov z hľadiska rôznych svetonázorov a prístupov v západných a východných filozofiách. Klasifikácia systémových prístupov. Systematické a systémové prístupy. Klasické korene interpretácií systému. Využitie systémového prístupu v dialógu učiteľa a žiaka v 4 druhoch systémového prístupu: introspektívny, extraspektívny, konštruktívny a kontemplatívny prístup. Systémové prístupy v náuke o ekonomike podniku.