Nařízení vlády České republiky č. 252 ze dne 22. dubna 1992 o podmínkach pro poskytování a výši zvláštního příplatku za vykonávání činností ve ztížených a zdraví škodlivých pracovních podmínkach.
Charakteristika sťažených a zdraviu škodlivých pracovných podmienok, súvisiacich s rizikom škodlivého pôsobenia. Členenie rizikových činností na dve skupiny. Stanovenie príplatku ako právomoc zamestnávateľa.