Nařízení vlády České republiky č. 253 ze dne 22. dubna 1992 o platových poměrech zaměstnanců orgánů státní správy, některých dalších orgánů a obcí.
Platové triedy a platové stupne. Kvalifikačné predpoklady a požiadavky zaradenia zamestnanca do platovej triedy. Rozhodujúca doba pre zaradenie do platového stupňa. Platový tarif. Osobný príplatok, príplatky za vedenie a zvláštne príplatky. Odmeny.