Proč USA získávají vysocekvalifikované odborníky ze zahraničí. - Pitlíková, J.
Údaje o úniku mozgov z Európskych krajín, z rozvojových krajín i z Kanady od 30. rokov po súčasnosť. Analýza prínosu z využívania zahraničných odborníkov pre USA a strát pre krajinu pôvodu "mozgov". Rozbor úniku mozgov.