Súkromné vlastníctvo a jeho sociálna funkcia. 1. - Hlinka, A.
Kritické hodnotenie režimu, ktorý uznáva len kolektívne a celospoločenské štátne vlastníctvo bez možnosti individuálneho privlastňovania. Kritika opačného extrému kolektivizmu a to liberalizmu, ktorý absolutizuje práva nejestvujúceho absolútneho subjektu, ktorým je človek. Obhajoba správnosti cirkevného učenia, že súkromný majetok nie je majetkom absolútnym, ale že každý je povinný prispievať na sociálne účely.