K sozdaniju dejstvennogo nalogovogo mechanizma. - Panskov, V.
Jedným z najdôležitejších nástrojov štátu pri prechode na trhové hospodárstvo sú dane. Nevyhnutnosť vytvorenia novej daňovej sústavy. Úlohy novej daňovej sústavy a problémy, s ktorými sa daňová reforma stretáva. Charakteristika jednotlivých nových daní. Úspešnosť daňovej politiky je daná nielen dobrými daňovými zákonmi, ale aj dokonalosťou daňovej kontroly.