Nalogi v stranach s razvitoj rynočnoj ekonomikoj. - Černík, D.
Daňová politika je významný nástroj štátu v regulovaní trhových vzťahov. Daňová politika západných krajín je zameraná na podporu súkromného kapitálu. Pôsobenie daňových úľav je možno považovať za formu subsídií podnikateľskej činnosti. Charakteristika celkovej finančnej politiky vyspelých štátov a úlohy štátnych rozpočtov. Federálne, republikové a miestne dane v USA. Dane v Taliansku, Francúzsku a SRN. Zhrnutie základných požiadaviek kladených na daňové sústavy v súčasnosti.