Manillen sind das bekannteste alte Zahlungsmittel Afrikas. - Runge, H.J
Vývoj platobného styku v Afrike ku používaniu maníl z medi a mosadze. Preukazovanie výšky majetku pomocou maníl. Spôsob výroby maníl a ich rozličná váha. Chemické zloženie manily. Manily ako kultový a umelecký prostriedok.