Pevný měnový kurs? Ne! Měnové uspořádání po rozdělení federace. - Čapek, A.
Ekonomická reforma a vonkajšie šoky majú v ČR a v SR opdlišný dopad. V podmienkach nízkej mobility výrobných faktorov a nerozvinutej regionálnej politiky neexistuje nijaký adaptačný mechanizmus, ktorý by týmto vplyvom adekvátne čelil. Možnosti eliminácie rôznych nepriaznivých dopadov. Významná úloha menového usporiadania. Pevný kurz medzi českou a slovenskou korunou by mohol mať destabilizujúci vplyv na obidve ekonomiky.