Připravme se na burzu. 5. - Pavlát, Vladislav
Burzy cenných papierov v rôznych krajinách vykazujú veľké rozdiely tak v právnej úprave svojho postavenia ako vrcholovej inštitúcie kapitálového trhu, ako aj v orgánoch a vnútornej organizácii. Prehľad o orgánoch a organizácii búrz: riadiaci výbor, orgán reperezentujúci záujmy burzových dohodcov (profesionálnych obchodníkov cennými papiermi), ktorý môže mať formu komory burzových dohodcov, burzovný rozhodcovský súd alebo odvolací výbor.