Rynok cennych bumag i dviženije dejstvitel'nogo kapitala. - Čugan, S.
Medzi reprodukciou reálneho kapitálu a fungovaním trhu cenných papierov jestvujú priame a spätné vzťahy. Zmeny kurzov cenných papierov sú barometrom ekonomickej konjunktúry. Spätná väzba sa prejavuje v pôsobení kolísania výšky účastinného kapitálu na procese koncentrácie, medziodvetvového prelievania kapitálu, financovania podnikov atď. Analýza týchto vzťahov. Vplyv inflácie na priebeh uvedených procesov.