O roli gosudarstva v sovremennoj ekonomike. - Beridze, T.
Fungovanie ekonomiky vždy charakterizuje organická spätosť centralizovanej a decentralizovanej organizácie ekonomického života. Niektorí sovietski ekonómovia pri prechode k trhovému hospodárstvu sa k úlohe štátu často stávajú až nihilisticky. Úlohy, ktoré sa musia v súčasnosti riešiť a ktoré vyžadujú zásahy štátu do ekonomiky. Stručné poznámky o štruktúre (úrovni) ekonomického centralizmu.