Privatizacija i innostrannyje investicii. - Paškova, I.
Privatizácia ako nevyhnutný predpoklad rozvoja trhového hospodárstva. Rozbor bariér systémového charakteru stojacich pred privatizáciou v špecifických podmienkach krajín bývalého ZSSR. Nevyhnutnosť využitia zahraničného kapitálu pri vytváraní súkromného sektora. V súčasnej dobe sa vytvára nový model spoločného medzinárodného podnikania v bývalých krajinách RVHP. Charakteristika predpokladov pritiahnutia zahraničného kapitálu do procesu transformácie.