Synthetische Bilanz und Controlling. - Luhmer, A.
Koncept merania úspechu na báze rozpočtu kapitálu ako modifikácia "ekonomického zisku" s cieľom manažmentu dosiahnuť cez rozpočet kapitálu stálu rentabilitu vlastného kapitálu. Kalkul syntentickej bilancie. Rozpočet financovania a investícií. Bilancie a úspechy plánu. Deľba periód Cash-Flow. Bilančné odpisy a zisky v jednotlivých periódach. Kalkul kontroly. Prípad pozitívnej a negatívnej odchýlky. Zapisovanie rozpočtových položiek v cykloch.