Portfoliotheoretische Überlegungen zum Risikomanagement in der Produktionslogistik. - Inderfurth, K.
Podobnosť manažmentu ovládnutia rizika potrieb vo viacstupňovom výrobnom procese cez určitý stav rezervných zásob s problémom selekcie portfolia vo financiách. Rizikový manažment v logistike výroby. Problematika portfolia pri plánovaní bezpečnostných zásob. Riziká a náklady pri dvojstupňovej výrobe. Analýza bezpečnostných rezerv pri sériovej a divergentnej výrobe. Účinné rezervy pri viacstupňovej výrobe. Príklad trojstupňovej štruktúry výroby.