Budoucností je kombinovaná přeprava. Předpokladem prosperity je náš vstup do evropské dopravní soustavy. - Složil, J.
Automobilová nákladná doprava systematicky ničí životné prostredie, je hlučná, nákladná, energeticky náročná, vykazuje vyššiu nehodovosť. Komisie ES i iné medzinárodné organizácie pripravili projekty a dohody o zavedení kombinovanej prepravy (kombinácia cesta-železnica a kombinácia cesta-voda). Rôzne súvislosti tejto problematiky.