Cinco industrias en el umbral del libre comercio.
Rokovania o procese liberalizácie obchodu medzi Mexikom, Kanadou a USA započatom v júni 1991. Najdôležitejšie oblasti rokovaní - prístup na trhy, služby, investície, intelektuálne vlastníctvo, obchodné pravidlá, riešenie nezhôd. Nutnosť upevnenia pozície Mexika pri rokovaní. Výsledky liberalizácie obchodu v piatich priemyselných odvetviach - automobilový, výroba cementu, textilný, výroba piva, hliníkárenský.