Jevropejskoje ekonomičeskoje prostranstvo i strany Vostočnoj Jevropy. - Šejnin, E.
Skúsenosti s privatizáciou štátneho vlastníctva v krajinách východnej Európy a ich prechod na trhovú ekonomiku. Liberalizácia a ozdravenie systému cien. Vplyvy zavedenia konvertibility národných valút. Rast obchodu východoeurópskych krajín po prechode na svetové ceny a konvertibilnú menu. Význam zahraničných investícií a kapitálu pre efektívne fungovanie východných ekonomík.